100% norsk ull

Hvorfor velge norske ullprodukter?

Skjermbilde 2020 03 18 kl 18 03 38

Det er mange grunner til å velge produkter i 100% norsk ull!

Norsk ull er blant verdens mest miljøvennlige tekstilfibre. I følge EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) overgår produksjon av norsk ull vanlig bærekraftstenkning hva gjelder å minimere miljøbelastning gjennom produktets hele livsløp.

Ulla vi bruker i vår kolleksjon kjøper vi fra Norilia, det norske bondesamvirkets organisasjon for ull. Våren 2015 ble de, som verdens første ullprodusent, tildelt Svanemerket. Norsk ull kjennetegnes spesielt ved god slitestyrke, spenst og elastisitet. Spunnet som kardegarn gir norsk ull den ideelle balanse mellom funksjonalitet og komfort. Resultatet er lette, luftige og bruksvennlige plagg med lang levetid.

Ullens egenskaper bidrar til plaggenes høye funksjonalitet: Den binder luft og holder derved varmen inntil kroppen samtidig som den transporterer fuktighet. Ull er en av de få fibrene som varmer selv i fuktig tilstand. Dette gjør genseren perfekt som et varmende mellomlag under en skalljakke, både på skogsturer og i hverdagslivet.

Ved å tilby produkter av norsk ull ønsker vi å være en motvekt til alle de billige tekstilproduktene som finnes i verden i dag.

Her er noen av våre grunner til å velge ullprodukter:


Gir både varme og isolasjon
Puster og blir ikke klamme
Slitesterkt
Kan brukes hele året
Absorberer og transporterer fuktighet og svette fra kroppen
Inneholder lanolin (ullfett) som bryter ned bakterier
Elastisk og krøller lite
Tungt antennelig og brenner dårlig

Vi er stolt over at hele vår kolleksjon er laget i 100% norsk ull!