Kvalitetsprodukter i 100% norsk ull laget på Rauma Ullvarefabrikk

Visste du at alle plaggene i Rauma Collection lages på vår fabrikk i Romsdalen? Fra ull til ferdig produkt! På Rauma Ullvarefabrikk er vi stolte over å kunne si at vi har en 100% norsk produksjon.

Skjermbilde 2020 03 05 kl 15 35 06

Rauma Ullvarefabrikk ligger på Veblungsnes i vakre Romsdalen. Her har vi har jobbet med ullforedling siden 1927. Vi vet at hvert ledd i verdikjeden er avgjørende for kvaliteten på sluttproduktet. Akkurat derfor har vi alle prosesser under ett tak og kontrollerer kvaliteten i alle ledd. Det vil si at vi gjør alt fra ullfiberblanding, karding, spinning, tvinning, hesping, farging og spoling, til strikking, montering og ferdigstilling. På Rauma Ullvarefabrikk er vi stolte over å kunne si at vi har en 100% norsk produksjon!

Skjermbilde 2020 03 18 kl 15 40 35

Vår kolleksjon

Kolleksjonen vår består av både tradisjonelle gensere som Marius, Nordland, Fana og Setesdal, samt moderne klassikere som Varde, Spiret og Tind. I tillegg har vi et bredt spekter av luer, votter og sokker i ulike mønstre og farger.

Vår ambisjon er å tilby kvalitetsprodukter i 100% norsk ull, produsert fra ull til ferdig plagg på vår fabrikk i Romsdalen. På denne måten sikrer vi kvalitet i alle ledd, og kan levere produkter som både varmer og varer.

Rauma Collection gensere og tilbehør passer like godt på tur og på hytta, som på en fortauskafé i byen. Det er produkter du blir glad i lenge, og en av de fineste gavene du kan gi!

Utover Rauma Collection produserer vi også garn til våre to andre merkevarer; Rauma Garn og Røros Tweed.

Skjermbilde 2020 03 18 kl 14 48 59

Rauma Ullvarefabrikk

Vår historie

Tidlig på 1930-tallet ble det innledet et samarbeid mellom Rauma Ullvarefabrikk og Norsk Husflid. Norsk Husflid produserte på den tiden kofter og gensere av håndspunnet garn, strikket av tusenvis av håndstrikkere rundt om i landet. Det var i hovedsak disse håndstrikkede plaggene som ble solgt, men man kunne også låne en oppskrift mot et depositum på 10 øre. Ble oppskriften levert tilbake i like fin stand, fikk man 10-øringen tilbake.

Da virksomheten vokste trengte de en industriell garnleverandør som kunne være behjelpelig med både garn og trykte oppskrifter. Dette kunne Rauma Ullvarefabrikk, og samarbeidet var i gang. Det som ga de opprinnelige norske kofter og gensere et særpreg var at de ble strikket av tynt, håndspunnet kardegarn. Dette særpreget var avgjørende for en kvalitetsbevisst husflidsbevegelse den gangen, og er fortsatt en sentral rettesnor i vår produktutvikling. Tradisjonen tro bruker vi kardegarn av norsk ull i vår produksjon av Rauma Collection.

I dag har vi tatt i bruk moderne strikkemaskinener for å kunne ta vare på og videreutvikle den tradisjonen vi er så stolt av; kvalitetsprodukter i norsk ull. Les mer om vår produksjon her.

Skjermbilde 2020 03 18 kl 14 49 11

Oppskrift fra arkivet

Flere nyheter

Skjermbilde 2020 03 18 kl 17 34 00

Avansert strikketeknologi

Visste du at vi 3D-strikker alle plaggene i Rauma Collection? På Rauma Ullvarefabrikk var vi blant de første i verden som tok i bruk denne teknologien.